Υλικά

  • Για τη φάβα
  • ½ κιλό φάβα
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τους φαβοκεφτέδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γραμμάρια φρυγανιά
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
  • χυμό μισού λεμονιού
  • ελιές

Εκτέλεση

  1. Σε μια χύτρα ταχύτητος βράζουμε μισό κιλό φάβα με ένα ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, δυο σκελίδες σκόρδο, ένα ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Καλύπτουμε τα υλικά με ζεστό νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  3. Όταν κρυώσει η φάβα, την περνάμε από χειροκίνητο μύλο ή την πολτοποιούμε όπως αλλιώς μπορούμε (μίξερ, γουδί, πιρούνι).