Υλικά
- Για τη φάβα
- ½ κιλό φάβα
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Για τους φαβοκεφτέδες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γραμμάρια φρυγανιά
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
- χυμό μισού λεμονιού
- ελιές
Εκτέλεση
- Σε μια χύτρα ταχύτητος βράζουμε μισό κιλό φάβα με ένα ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, δυο σκελίδες σκόρδο, ένα ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Καλύπτουμε τα υλικά με ζεστό νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά με κλειστό καπάκι.
- Όταν κρυώσει η φάβα, την περνάμε από χειροκίνητο μύλο ή την πολτοποιούμε όπως αλλιώς μπορούμε (μίξερ, γουδί, πιρούνι).