Υλικά
- 16 φέτες ψωμιού κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 κιλό μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
- 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 80 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 10 φυλλαράκια βασιλικό, κομμένα με το χέρι
- 1 κουταλάκι της σούπας σπόρους κουκουναριού
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με το αλάτι. Αφήνουμε να στραγγίξουν στο νεροχύτη για περίπου 30 λεπτά. Δεν ξεπλένουμε. Προθερμαίνουμε τη σχάρα του φούρνου.
- Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σ’ένα λαδόχαρτο και τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο, περίπου για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Βάζουμε τη μελιτζανοσαλάτα σ’ένα πιάτο και ανακατεύουμε με τα φύλλα βασιλικού, φέτα ψιλοκομμένη και το κουκουνάρι. Κόψτε το ψωμί και ψήστε το στο γκριλ για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Στη συνέχεια βάζετε από 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα μελιτζάνας σε κάθε μπρουσκέτα και σερβίρετε.