Υλικά

  • 16 φέτες ψωμιού κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κιλό μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 80 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 10 φυλλαράκια βασιλικό, κομμένα με το χέρι
  • 1 κουταλάκι της σούπας σπόρους κουκουναριού

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με το αλάτι. Αφήνουμε να στραγγίξουν στο νεροχύτη για περίπου 30 λεπτά. Δεν ξεπλένουμε. Προθερμαίνουμε τη σχάρα του φούρνου.
  2. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σ’ένα λαδόχαρτο και τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο, περίπου για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Βάζουμε τη μελιτζανοσαλάτα σ’ένα πιάτο και ανακατεύουμε με τα φύλλα βασιλικού, φέτα ψιλοκομμένη και το κουκουνάρι. Κόψτε το ψωμί και ψήστε το στο γκριλ για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  4. Στη συνέχεια βάζετε από 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα μελιτζάνας σε κάθε μπρουσκέτα και σερβίρετε.