Υλικά

  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • λίγο  ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο, τις πιπεριές και σοτάρουμε για 4 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι να αναμιχτεί με τα υπόλοιπα υλικά της κατσαρόλας και ανακατεύουμε.
  3. Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή εστία μισοσκέπαστο για περίπου 12 λεπτά.
  4. Όταν φουσκώσει το ρύζι ρίχνουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό και ανακατεύουμε αφήνοντας να σιγοβράζει για άλλα 5 λεπτά. Προαιρετικά ρίχνουμε λίγο ταμπάσκο.