Υλικά
- 300 γραμμάρια λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε φέτες
- 4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιά της σούπας πικάντικο αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
- Πλένουμε καλά τις πατάτες με ένα σφουγγάρι σε τρεχούμενο νερό. Δεν καθαρίζουμε από τη φλούδα τους και κόβουμε σε κύβους.
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
- Λαδώστε ένα πυρέξ και ρίξτε τις πατάτες μαζί με τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες και το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες.
- Στη συνέχεια ψήνετε καλύπτοντας με αλουμινόχαρτο για 1 ώρα και για άλλη μισή ώρα στους 200º C μέχρι να κάνει μια απαλή κρούστα.