Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
- 1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά της σούπας κανελογαρίφαλα σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
- 1 κουταλάκι κοφτό μπεικιν πάουντερ
- 2 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 3/4 φλιτζανιού λάδι καλό
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθιές
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε λεκάνη και κάνουμε στο κέντρο μια γουβίτσα.
- Καίμε σε τηγανάκι το λάδι και το ρίχνουμε στο αλεύρι.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε τις σταφίδες, τις σκουπίζουμε καλά και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Προσθέτουμε στο αλεύρι τις σταφίδες, τη ζάχαρη, τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, τα κανελογαρίφαλα, και τέλος τη σόδα διαλυμένη στο χυμό των πορτοκαλιών.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να γίνουν ένας πηχτός χυλός, ρίχνουμε σε λαδωμένη φόρμα ή ταψάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 60 λεπτά της ώρας.
- Μόλις ψηθεί το πασπαλίζουμε με αχνοζάχαρη και λίγη κανέλα.