Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας κανελογαρίφαλα σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπεικιν πάουντερ
  • 2 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού λάδι καλό
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθιές
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε λεκάνη και κάνουμε στο κέντρο μια γουβίτσα.
  2. Καίμε σε τηγανάκι το λάδι και το ρίχνουμε στο αλεύρι.
  3. Καθαρίζουμε, πλένουμε τις σταφίδες, τις σκουπίζουμε καλά και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  4. Προσθέτουμε στο αλεύρι τις σταφίδες, τη ζάχαρη, τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, τα κανελογαρίφαλα, και τέλος τη σόδα διαλυμένη στο χυμό των πορτοκαλιών.
  5. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να γίνουν ένας πηχτός χυλός, ρίχνουμε σε λαδωμένη φόρμα ή ταψάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για  60 λεπτά της ώρας.
  6. Μόλις ψηθεί το πασπαλίζουμε με αχνοζάχαρη και λίγη κανέλα.