Υλικά

  • 1 συσκευασία λαζάνια (άβραστα)
  • ½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά
  • 1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 1/2 κούπα ζεστό νερό

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε  τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μη σβολιάσει ο κιμάς.
  2. Συνεχίζετε να μαγειρεύετε τον κιμά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3 ακόμη λεπτά τον κιμά.
  3. Προσθέστε την ντομάτα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέστε και το αλάτι. Μισοσκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σιγοβράζετε τον κιμά για 45 λεπτά περίπου. Στο μέσο του χρόνου προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά.
  4. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού λίγο από τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Ξαναβάζουμε σάλτσα μπολονεζ, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε άλλη μια σειρά από λαζάνια, σαυτό το σημέιο ρίχνουμε 1 1/2 κούπα ζεστό νερό πάνω απ τα λαζάνια και τελειώνουμε με σάλτσα.
  5. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.