Υλικά
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 300 γραμμάρια ρύζι
- αλάτι, πιπέρι
- 5-6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών εμπορίου
- 6 φρέσκιες αγκινάρες
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
- Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες χωρίς ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό λαχανικών μαζί με το ρύζι, με αλάτι και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιει το νερό του. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.