Υλικά

  • 5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 φιλέτα σφυρίδα ή φαγκρί
  • 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
  • 7 δαμάσκηνα
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες, αραδιάζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρεμμυδιών και τα φιλέτα σφυρίδας.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  3. Από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε τη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο, τα δαμάσκηνα, το μαϊντανό και τέλος το ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η σφυρίδα και σερβίρουμε ζεστό το ψάρι.