Υλικά
- 5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη
- 2 δαφνόφυλλα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- 4 φιλέτα σφυρίδα ή φαγκρί
- 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
- 7 δαμάσκηνα
- 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες, αραδιάζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρεμμυδιών και τα φιλέτα σφυρίδας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
- Από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε τη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο, τα δαμάσκηνα, το μαϊντανό και τέλος το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η σφυρίδα και σερβίρουμε ζεστό το ψάρι.