Υλικά

  • 1.500 γραμμάρια κοτόπουλο κομμένο μερίδες
  • 1.200 γραμμάρια κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
  • 250 γραμμάρια ελιές πράσινες τσακιστές, χωρίς κουκούτσια
  • 350 γραμμάρια τυρί  κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα κομμένο κύβους
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο να ροδίσει. Το βγάζετε και το κρατάτε κατά μέρος.
  2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα ροδίζετε κι αυτά. Προσθέτετε τον πελτέ και 1,5 ποτήρι νερό.
  3. Αφού βράσει λίγο η σάλτσα προσθέτετε το κοτόπουλο, το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε την φωτιά. Αφήνετε να σιγοβράσει.
  4. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε τις ελιές και αφήνετε το φαγητό να βράσει άλλα 10 λεπτά.
  5. Τέλος ρίχνετε το τυρί ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Κρατάτε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά και μετά σερβίρετε αμέσως.