Υλικά
- 1.500 γραμμάρια κοτόπουλο κομμένο μερίδες
- 1.200 γραμμάρια κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
- 250 γραμμάρια ελιές πράσινες τσακιστές, χωρίς κουκούτσια
- 350 γραμμάρια τυρί κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα κομμένο κύβους
- 250 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο να ροδίσει. Το βγάζετε και το κρατάτε κατά μέρος.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα ροδίζετε κι αυτά. Προσθέτετε τον πελτέ και 1,5 ποτήρι νερό.
- Αφού βράσει λίγο η σάλτσα προσθέτετε το κοτόπουλο, το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε την φωτιά. Αφήνετε να σιγοβράσει.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε τις ελιές και αφήνετε το φαγητό να βράσει άλλα 10 λεπτά.
- Τέλος ρίχνετε το τυρί ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Κρατάτε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά και μετά σερβίρετε αμέσως.