Υλικά
- Για τα σουβλάκια κοτόπουλου
- 4 στήθη κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε φιλέτα
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Για τη σως γιαουρτιού
- 1 κουταλιά του γλυκού ξίδι
- 1 κουταλιά του γλυκού λάδι
- λίγος μαϊντανός
- 1 κουταλάκι κάπαρη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- κύμινο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε λωρίδες.
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι,τη σάλτσα σόγιας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο.
- Βυθίζουμε τις λωρίδες κοτόπουλου στη μαρινάδα και τις γυρνάμε με ένα πηρούνι για πάει παντού η σάλτσα αυτή.
- Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, βάζοντας το μπολ στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
- Περνάμε σε καλαμάκια τις λωρίδες κοτόπουλου και τις τοποθετούμε σε μια σχάρα. Τη σχάρα αυτή τη βάζουμε πάνω από το ταψί.
- Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού ελάχιστο νερό. Βάζουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου να ψηθούν.
- Σε 8-10 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Τα αφήνουμε να ψηθούν άλλα 8-10 λεπτά απ΄αυτή την πλευρά και είναι έτοιμα.
- Τα σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με το αγγούρι κομμένο σε φέτες.