Υλικά
- 1 κοτόπουλο (1500 γραμμάρια) κομμένο σε μερίδες
- 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα
- 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 κιλό ντοματίνια
- 100 γραμμάρια μαύρες ελιές
- 300 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
- ½ ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 100 γραμμάρια πράσινες ελιές
- 1 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ ποτήρι κρασιού ξίδι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά βάζουμε 100 γραμμάρια μαύρες ελιές και 100 γραμμάρια πράσινες ελιές σε ένα μπολ γεμάτο νερό για να τις ξαρμυρίσουμε.
- Αφήνουμε τις ελιές στο μπολ για μισή ώρα και στη συνέχεια τις σουρώνουμε για να φύγουν τα νερά.
- Βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο λίγο αλεύρι και αλευρώνουμε με αυτό το κοτόπουλο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το αλευρωμένο κοτόπουλο και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές σε χαμηλή φωτιά.
- Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί και ½ ποτήρι κρασιού ξίδι.
- Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά ολόκληρη και σκεπάζουμε το φαγητό με νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για 25 με 30 λεπτά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός, προσθέτουμε τις ελιές και τη φέτα.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει η φέτα και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.