Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 4 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 4 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- τριμμένος δυόσμος
- τριμμένη μαντζουράνα
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι για πασπάλισμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Το προηγούμενο βράδυ πριν μαγειρέψουμε, μουλιάζουμε τα ρεβίθια.
- Την επομένη, τους ρίχνουμε σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν. Στη συνέχει τα ξεπλένουμε καλά, 3-4 φορές.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα θρυμματίζουμε.
- Αν το μείγμα μας είναι αραιό για να το πλάσουμε προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το πλάθουμε με τα χέρια μας ώσπου να γίνει μια ενιαία μάζα
- Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά απο την κάθε πλευρά.