Υλικά
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 800 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες, αποφλοιωμένες
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 αυγό
- Για τη σως tempura
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
- 1/2 φλιτζάνι κρασί γλυκό
- 1 κουταλιά της σούπας ζωμό θαλασσινών
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το λάδι να κάψει.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι, νερό και το αυγό. Χτυπάμε μέχρι να γίνει το κουρκούτι.
- Σε ένα ρηχό πιάτο, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ρίχνουμε τις γαρίδες στο αλεύρι και στη συνέχεια τις βουτάμε στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε για 2 – 3 λεπτά και από τις δυο μεριές.
- Αφαιρούμε τις γαρίδες από το λάδι και τις στραγγίζουμε σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα.