Υλικά

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένο βασιλικό
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά ταλιατέλες
  • 1/2 κιλό γαρίδες

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι.
  2. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τις γαρίδες με λίγο λάδι και τις μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σιγά-σιγά προσθέτουμε την κρέμα, το τριμμένο σκόρδο και την παρμεζάνα κι ανακατεύουμε συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας το βασιλικό.
  4. Συγχρόνως βράζουμε τις ταλιατέλες σε ζεστό νερό για 7- 8 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα αλφρέντο με τις γαρίδες.