Υλικά
- Για το κέικ
- 100 γραμμάρια γιαούρτι αγελαδινό
- 3 αυγά
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Για τη βουτυρόκρεμμα
- 1 πλάκα (85 γραμμαρίων) τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/3 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι μέσα σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και δουλεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά. Ρίχνουμε το λάδι μαζί με το μπέικιν, το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλή λυόμενη φόρμα διαστάσεων 26εκ. , την πασπαλίζουμε με γαλέτα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια καλύπτουμε το κέικ με το γλάσο.