Υλικά
- 600 γρ. κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, μοιρασμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Στεγνώστε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές με χαρτί κουζίνας.
- Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλεύρι, ιταλικό καρύκευμα και την επιθυμητή ποσότητα αλατιού και πιπεριού. Ανακατέψτε καλά για να καλυφθεί ομοιόμορφα (όλο το αλεύρι πρέπει να κολλήσει στο κοτόπουλο).
- Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο στο τηγάνι, το βούτυρο πρέπει να λιώσει γρήγορα.
- Προσθέστε το κοτόπουλο σε μια ομοιόμορφη στρώση, προσπαθήστε να αφήσετε λίγο χώρο μεταξύ των κομματιών ώστε να ροδίσουν και όχι να αχνίσουν.
- Αφήστε το να ψηθεί μέχρι να ροδίσει όμορφα στο κάτω μέρος, περίπου 3 λεπτά, μετά γυρίστε το στην αντίθετη πλευρά και μαγειρέψτε 2 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ψηθεί σχεδόν μέχρι μέσα.
- Προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μικρά κομμάτια, μαζί με το σκόρδο και το μαϊντανό και μαγειρέψτε 1 λεπτό ακόμα.
- Σερβίρετε αμέσως.