Υλικά

  • 600 γρ. κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, μοιρασμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Στεγνώστε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές με χαρτί κουζίνας.
  3. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλεύρι, ιταλικό καρύκευμα και την επιθυμητή ποσότητα αλατιού και πιπεριού. Ανακατέψτε καλά για να καλυφθεί ομοιόμορφα (όλο το αλεύρι πρέπει να κολλήσει στο κοτόπουλο).
  4. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο στο τηγάνι, το βούτυρο πρέπει να λιώσει γρήγορα.
  5. Προσθέστε το κοτόπουλο σε μια ομοιόμορφη στρώση, προσπαθήστε να αφήσετε λίγο χώρο μεταξύ των κομματιών ώστε να ροδίσουν και όχι να αχνίσουν.
  6. Αφήστε το να ψηθεί μέχρι να ροδίσει όμορφα στο κάτω μέρος, περίπου 3 λεπτά, μετά γυρίστε το στην αντίθετη πλευρά και μαγειρέψτε 2 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ψηθεί σχεδόν μέχρι μέσα.
  7. Προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μικρά κομμάτια, μαζί με το σκόρδο και το μαϊντανό και μαγειρέψτε 1 λεπτό ακόμα.
  8. Σερβίρετε αμέσως.