Πολύ χαμηλά έβαλε τον πήχη για τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, συνεχίζοντας την πολύ σκληρή στάση που τηρεί η Γερμανία.

Δεν έχουμε τελικό αποτέλεσμα και έγγραφο από το Eurogroup που να ζητά νέες διαπραγματεύσεις, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είναι και η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και το πώς έχουν χειροτερέψει οι συνθήκες τους τελευταίους μήνες αλλά πάνω από όλα έχει χαθεί κάτι πιο ουσιαστικό από ένα νόμισμα κι αυτό είναι η εμπιστοσύνη, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, εκτιμώντας πως σήμερα θα υπάρξουν σκληρές διαπραγματεύσεις και δεν θα υπάρξει συμφωνία με κάθε κόστος.

«Πρέπει να δούμε τα υπέρ και τα κατά και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες»»,δήλωσε.

Γνωρίζω πως τα νεύρα είναι τεντωμένα ανέφερε και κατέληξε: «Το βράδυ θα ελέγξουμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις, αυτό είναι το θέμα, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».