Βρισκόμαστε σε μία εποχή, που ο πλανήτης μας διανύει μία κρίσιμη περίοδο, όπου πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα βελτίωσης του οικολογικού μας αποτυπώματος για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όταν τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται από μεγάλες εταιρείες, καθώς ο αντίκτυπος τους μπορεί να είναι πολύ πιο ουσιαστικός και εκτεταμένος. Επιχειρήσεις που υιοθετούν βιώσιμες πρακτικές και επενδύουν στη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος συμβάλλουν καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, εμπνέοντας παράλληλα και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Μία από αυτές τις εταιρείες είναι και η Πάικο Νερά Μακεδονίας, η οποία πορεύεται με γνώμονα την αγνότητα του φυσικού, κρυστάλλινου νερού που προσφέρει και παράλληλα της προστασίας του δάσους με τις καστανιές και τις πηγές Βαλεράτσι και Γαρδηνία από όπου αναβλύζουν τα κρυστάλλινα Νερά Μακεδονίας.

Τα Νερά Πάικο θεωρούνται από τα ποιοτικότερα νερά στην Ελλάδα, αφού η αγνότητα και η καθαρότητα τους έχουν τεκμηριωθεί με μελέτες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών σχετικά με τη φυσικοχημική σύστασή τους.

Πλέον, τα Νερά Πάικο καταφέρνουν και μία ακόμη σημαντική πιστοποίηση, αφού το εργοστάσιο στο Κιλκίς κατέκτησε την πιστοποίηση Carbon Neutral. Αυτό σημαίνει ότι το υπερσύγχρονο αυτό εργοστάσιο γίνεται το πρώτο της κατηγορίας του στην Ελλάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Η πιστοποίηση Carbon Neutral διασφαλίζει ότι το ανθρακικό αποτύπωμα μιας εταιρείας, προϊόντος ή υπηρεσίας έχει μετρηθεί και αντισταθμιστεί σύμφωνα με τα πρότυπα του ClimatePartner. Για να επιτευχθεί αυτή η πιστοποίηση, το εργοστάσιο των Νερών Μακεδονίας κατέγραψε και μείωσε τις εκπομπές ρύπων του, συμμετείχε σε δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας και χρηματοδότησε έργα που μειώνουν ή εξαλείφουν τις παγκόσμιες εκπομπές ρύπων.

Αυτές οι ενέργειες αποδεικνύουν τη δέσμευση της εταιρείας για ένα βιώσιμο μέλλον και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κατάκτηση της συγκεκριμένη πιστοποίησης δεν είναι τυχαία, αφού στις πρωτοβουλίες της Πάικο Νερά Μακεδονίας εντάσσονται επίσης συστήματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων, μέτρα για την εξασφάλιση άριστων εργασιακών συνθηκών, ενώ η λειτουργία της Εταιρίας συμβαδίζει με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Γενικά, η Εταιρία δραστηριοποιείται εντατικά στον τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τόσο για τον Άνθρωπο, όσο για το Περιβάλλον. Στηρίζει τους ανθρώπους της και συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη μέσα από εξελισσόμενα επενδυτικά προγράμματα, ενώ παράλληλα προωθεί τοπικές αθλητικές διοργανώσεις, κοινωνικές δράσεις, μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες και τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η πιστοποίηση του εργοστασίου του Πάικο Νερά Μακεδονίας ως το πρώτο στην κατηγορία του στην Ελλάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρία. Με συνεχείς προσπάθειες και επενδύσεις, η Πάικο Νερά Μακεδονίας δεσμεύεται να διατηρεί το περιβάλλον τόσο καθαρό όσο το ίδιο της το νερό, προσφέροντας στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής ποιότητας και συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη του πλανήτη μας