Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Τρίτη (27/6) πως η οικονομία των ΗΠΑ είναι «δυνατή τώρα» και ότι δεν αναμένει να ενσκήψει ύφεση, την παραμονή ομιλίας του για την οικονομική του πολιτική στο Σικάγο.

Ο κ. Μπάιντεν έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια ιδιωτικής εκδήλωσης με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων στην Τσέβι Τσέις (Μέριλαντ), μόλις λίγο καιρό μετά την αποφυγή μιας πρωτοφανούς στάσης πληρωμών του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ. Ένα πρόβλημα που λύθηκε έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους Ρεπουμπλικανούς.

Σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στο Σικάγο για τα «Bidenomics», κατά τον νεολογισμό που χρησιμοποιούν συνεργάτες του για να περιγράψουν το όραμά του για την οικονομία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε το επιτελείο του Μπάιντεν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Μπάιντεν θα επιχειρήσει να «χτίσει» την οικονομία «από κάτω προς τα πάνω και όχι το αντίθετο και με ιδιαίτερη έμφαση στη μεσαία τάξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζάρεντ Μπέρνστιν εκ των συμβούλων του για την οικονομία.

Ο 80χρονος δημοκρατικός πολλαπλασιάζει τις προεκλογικές εκδηλώσεις και τα ταξίδια του, δυο μήνες αφού άρχισε την εκστρατεία του για την επανεκλογή του το 2024.