Η υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της οικονομίας μπορεί να βγάλει από το τέλμα το ελληνικό χρηματιστήριο, δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΧΑ, Σωκράτης Λαζαρίδης, σε συνάντηση [που είχε με τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε την επιθυμία οι αποκρατικοποιήσεις να πραγματοποιηθούν μέσω της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ρευστότητας κατά την τριετία 2011-2013.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε σε αντίστοιχα πετυχημένα παραδείγματα του παρελθόντος και τόνισε πως σε άλλες γειτονικές αγορές οι κυβερνήσεις δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο χρηματιστηριακό θεσμό τον οποίο και θεωρούν άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου αναφέρθηκε επίσης στους ξένους επενδυτές και σημείωσε πως το ενδιαφέρον τους για την ελληνική αγορά παραμένει αμείωτο και μάλιστα την περίοδο αυτή που έχουν διαμορφωθεί χαμηλές αποτιμήσεις το ΧΑ βρίσκεται στον επενδυτικό τους ορίζοντα.