Το γύρισμα της Εθνικής δεν ήταν αρκετό για να επαναφέρει την αγορά σε θετική τροχιά. Ταυτόχρονα, η αγορά παραμένει στην ευαίσθητη περιοχή, δηλαδή κάτω από τις 1.450 μονάδες, που σημαίνει ότι το ενδεχόμενο νέων χαμηλών μέσα στο 2010 παραμένει ορατό.

Την άποψη αυτή υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, θεωρώντας ότι οι διεθνείς εξελίξεις και κυρίως ως προς την βοήθεια προς στην Ιρλανδία και η προοπτική να υπαχθούν στο μηχανισμό στήριξης Ισπανία και Πορτογαλία επηρεάζει δυσμενώς το κλίμα.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α., αν και μαζεύτηκε από τα χαμηλά ημέρας, τις 1.415 μονάδες, έκλεισε για μία ακόμα συνεδρίαση στο «κόκκινο», έκτη στη σειρά, με τις τράπεζες να βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα νέων χαμηλών. Η Πειραιώς δεν έκλεισε κάτω από τα 3 ευρώ, αν και κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια των συναλλαγών, έκανε πράξεις στα 2,97 με 2,98 ευρώ.

Η μετοχή της ΕΤΕ βρέθηκε στα 6,19 ευρώ για να κλείσει στα 6,42 ευρώ, ενώ δεν υπάρχει εικόνα ως προς το αν το hedge fund ολοκλήρωσε τις πωλήσεις του. Σε εβδομαδιαία βάση οι απώλειες ήταν μεγάλες, αγγίζοντας το 3,75% και από την αρχλή του χρόνου η πτώση ξεπερνά το 34%.

Οι συναλλαγές ήταν και πάλι αποκαρδιωτικές, στα 89,485 εκατ. ευρώ. «Παρήγορο», αναφέρει η Εμπορική, είναι το γεγονός ότι οι τελευταίες πτωτικές συνεδριάσεις δεν συνδυάζονται με αύξηση του όγκου των συναλλαγών, εξέλιξη που μειώνει τις πιθανότητες για εμφάνιση ισχυρού πτωτικού κύματος.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας ο ΓΔ διαμόρφωσε πτωτική πορεία, διασπώντας καθοδικά την αξιόλογη ζώνη στήριξης των 1.470-1.450μ.

Η απώλεια της προαναφερόμενης στήριξης (η αντοχή της οποίας είχε επιβεβαιωθεί δυο φορές τους τελευταίους μήνες), άνοιξε τον δρόμο για την προσέγγιση των επόμενων στηρίξεων στις 1.435μ και 1.400μ.

Η τράπεζα υπενθυμίζει ότι η χαμηλότερη τιμή έτους σημειώθηκε στις 1.383,01μ (08/06). Αυτά τα επίπεδα τιμών, έχουν να προσεγγισθούν από το 1997. Η επόμενη στήριξη στις 1.350μ.

Η ισχύουσα καθοδική γραμμή τάσης των τελευταίων εβδομάδων, διέρχεται (αναφερόμαστε για δυο τρεις επόμενες συνεδριάσεις) από τις 1.480μ, οι οποίες πρέπει να διασπασθούν ανοδικά για να δοθεί το πρώτο αξιόπιστο ανοδικό σήμα. Η πλησιέστερη αντίσταση στις 1.464μ και η ισχυρότερη (σε ορίζοντα μερικών εβδομάδων) στις 1.547μ.

Πηγή: reporter.gr