Μία νέα αναβολή για τη συνεδρίαση του Eurogroup που αναμένεται εφόσον υπάρχει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, είναι πιθανή σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Τουσκ στη Μαδρίτη και τη συνάντησή του με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, ο πρώτος τόνισε ότι δεν βλέπει πιθανό να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα πριν το Πάσχα, αλλά ότι πιο πιθανό είναι μία συμφωνία να επιτευχθεί στο τέλος Απριλίου.

Ερωτηθείς αν η ΕΕ είναι έτοιμη για ένα «σχέδιο Β» σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε: «Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σχέδιο Α, ένα σχέδιο το οποίο θα πρέπει να επιτύχει» δήλωσε σε σχόλιά του, τα οποία μετέφραζε από τα αγγλικά διερμηνέας στην ισπανική κρατική τηλεόραση.

Οι όροι θα βασίζονται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία προς τα τέλη Απριλίου, δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Η δήλωση αυτή πάντως προκαλεί εντύπωση, καθώς έγινε ακριβώς την ώρα που τελείωσαν ταυτόχρονα οι διαπραγματεύσεις τόσο στην Αθήνα με τα τεχνικά κλιμάκια όσο και στο Brussels Group και δρομολογείται η συνεδρίαση του Euroworking Group και πιθανότατα και του Eurogroup εντός της εβδομάδας.