Το σύνολο των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ευρωπαϊκής ενημέρωσης αναφέρονται στο σημερινό Eurogroup και στις δυνατότητες επίτευξης συμφωνίας της Ελλάδας και των εταίρων της.
Δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη «European Voice» με τίτλο «Η Ελλάδα δεν βρίσκει αλληλεγγύη στο Club Med» και υπότιτλο «η εσωτερική πολιτική κατάσταση αυστηροποιεί τη στάση του ευρωπαϊκού Νότου έναντι της Ελλάδας» αναφέρεται στις γνωστές αντιδράσεις από πλευράς ιδίως της Ισπανίας, αλλά και της Πορτογαλίας, στις ελληνικές προτάσεις σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής, όπως αποτυπώθηκαν στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου και στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου, λόγω της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στις χώρες αυτές.
Ωστόσο, στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι παρόμοια στάση «χλιαρής υποδοχής» διατηρεί κι η Ιταλία, μολονότι ο πρωθυπουργός της χώρας Mατέο Ρέντζι έχει καταγγείλει με έμφαση τις πολιτικές λιτότητας. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, επίσης, ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν προτίθεται να δαπανήσει πολιτικό κεφάλαιο για χάρη του Έλληνα ομολόγου του, καθώς, ήδη, αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη στην προσπάθειά του να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προωθήσει επενδύσεις προς την Ιταλία, καθώς και σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προς εφαρμογή.
Το δημοσίευμα καταλήγει σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται απομονωμένη, καθώς αν υπήρξε ποτέ κάποιου είδους συμμαχία του ευρωπαϊκού Νότου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών φαίνεται σήμερα χωρίς συμμάχους.
Σε άλλο δημοσίευμα με τίτλο «η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει για την Ελλάδα» το έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης «Agence Europe» αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανέφερε στον ολλανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα NOS, ότι είναι πολύ απαισιόδοξος πως κάτι συγκεκριμένο είναι δυνατό να επιτευχθεί σήμερα, σημειώνοντας ότι οι ελληνικές φιλοδοξίες είναι ιδιαίτερα υψηλές αλλά και ότι οι επιλογές είναι περιορισμένες, δεδομένης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.
Σε άλλο δημοσίευμα με τίτλο «η Ελλάδα με αυτοπεποίθηση ενόψει του Eurogroup, αλλά εμμένει στις απόψεις κατά της λιτότητας» η διαδικτυακή πύλη «EurActiv» αναφέρεται στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και στις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας επί της ελληνικής θέσης για «πρόγραμμα-γέφυρα» διάρκειας έξι μηνών. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η ελληνική στάση δεν φαίνεται να χαλαρώνει όσον αφορά τις πολιτικές λιτότητας και παραθέτει σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη δέσμευσή της έναντι του εκλογικού σώματος και όχι να συνεχίσει ένα πρόγραμμα που έχει τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης συμφωνίας διάσωσης».
Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι ενδεχόμενη συμφωνία πιθανώς να απαιτήσει επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια ορισμένων κρατών μελών (λχ Γερμανία, Σλοβακία, Εσθονία και Φιλανδία), εφόσον συνεπάγεται πρόσθετες οικονομικές δεσμεύσεις από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης προς την Ελλάδα. Στο πλαίσιο δε αυτό, είναι, επίσης, πιθανή η εμπλοκή του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Τέλος, αντίστοιχου περιεχομένου δημοσίευμα αναρτάται στη διαδικτυακή πύλη «European Voice» με τίτλο: «Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αντιμετωπίζουν Ελλάδα» και υπότιτλο: «Η συνεδρίαση (του Eurogroup) στις Βρυξέλλες θα αναζητήσει δυνατότητες για συμβιβασμό σχετικά με τους όρους διάσωσης, αλλά η προθεσμία στα τέλη του μήνα ασκεί πίεση στις διαπραγματεύσεις».
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ενδεχόμενη συμφωνία Ελλάδας-Ευρωζώνης θα παραμείνει εντός του υφιστάμενου πλαισίου, αλλά η ελληνική κυβέρνηση θα περιγράψει το αποτέλεσμα ως μια νέα σύμβαση ή «πρόγραμμα-γέφυρα», ενώ οι πιστωτές της χώρας θα επιμείνουν προς την εσωτερική τους κοινή γνώμη ότι δεν επήλθε καμία ουσιαστική αλλαγή. Ως εκ τούτου, ενδέχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός να αντιμετωπίσει δυσκολίες στο εσωτερικό, τόσο της χώρας όσο και του κόμματος του, καταλήγει το δημοσίευμα.