Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα. Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα διαβούλευση για το κοινό ανακοινωθέν, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Η κοινή δήλωση, την οποία θα συνυπογράφει η Ελλάδα, θα περιγράφει το πώς θα διευθετηθούν τα δημοσιονομικά της Αθήνας, καθώς η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει μια ριζοσπαστική αλλαγή πολιτικής, δήλωσαν διπλωμάτες της ΕΕ.

Οι υπουργοί που λαμβάνουν μέρος στην έκτακτη αποψινή σύνοδο του Eurogroup αναμένεται να δώσουν μια κοινή ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονται στις ελπίδες τους για την επίτευξη μιας συμφωνίας στο προσεχές συμβούλιο στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Σημαντική καθυστέρηση υπάρχει στην έκδοση της κοινής ανακοίνωσης, καθώς όπως φαίνεται υπάρχουν διαφωνίες της τελευταίας στιγμή στη διατύπωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στο κοινό ανακοινωθέν αναμένεται να μετατίθενται οι ελπίδες για την επίτευξη μίας συμφωνίας στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 16 Φεβρουαρίου.

Οι πληροφορίες πάντως μέχρι στιγμής είναι συγκεχυμένες, καθώς Έλληνας αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters αναφέρει πως δεν υπήρξε συμφωνία στο Eurogroup, διαμηνύοντας πως η Ελλάδα δε θα δεχθεί την παράταση του τρέχοντος προγράμματος (κάτι που επιβεβαιώνουν και κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η ΝΕΡΙΤ), ενώ το αμερικανικό δίκτυο CNBC, αντιθέτως, κάνει λόγο για «κατ’ αρχήν συμφωνία».