Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ο Γιώργος Μότσιος εκ μέρους της ΟΤΟΕ, έκανε λόγο πως μέσω αυτού οδηγούμαστε «στην αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στην αποδυνάμωση του ρόλου του συνδικαλιστικού κινήματος, στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών, στην απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων».
«Εμείς λέμε όχι, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία. Γιατί κανείς εργαζόμενος, ούτε χθες, ούτε σήμερα, ούτε αύριο, μπορεί απέναντι στον εργοδότη να αντισταθεί σε αυτά που θέλει, σε σχέση με το ωράριο εργασίας», είπε ο κ. Μότσιος.
Τόνισε ακόμη ότι η ΟΤΟΕ λέει «όχι» στις διατάξεις που βάζουν εμπόδιο στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και στην υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όπως είναι η ατομική διευθέτηση.
Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μότσιος κατήγγειλε ότι με τις διατάξεις περιορίζεται υπέρμετρα το δικαίωμα της απεργίας που είναι ένα συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα.
Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για την τηλε-εργασία επισήμανε ότι πρέπει ο εργαζόμενος να έχει δικαίωμα ανάκλησης και αποσύνδεσης και πρέπει η τηλεργασία να γίνεται μέσα από συλλογική συμφωνία και όχι από ατομική σύμβαση ή ατομική συμφωνία.
Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό ρόλο, υπογράμμισε ότι ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι αναντικατάστατος στη σύγχρονη οικονομία, κοινωνία, δημοκρατία, για την προστασία των εργαζομένων, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας.
«Αυτό έχει δείξει η εμπειρία στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, τα τελευταία περίπου 40 χρόνια, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του εμβληματικού ν. 1264/1982 που έδωσε φτερά στο συνδικαλιστικό κίνημα, δημιούργησε θεσμούς για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων», σημείωσε ακόμη ο κ. Μότσιος.