Αφιέρωμα στη χώρα μας, που υπογράφει ο οικονομικός και ταξιδιωτικός συντάκτης David Nicholson, «φιλοξενεί» στο σημερινό της φύλλο η βρετανική Wall Street Journal με ειδική καταχώρηση και υπό τον τίτλο «Με επίκεντρο την Ελλάδα».
Στο κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά σε επιτεύγματα της χώρας κυρίως στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού και των επενδύσεων.
Με πλαγιότιτλο «Διασχίζοντας ένα νέο οικονομικό κατώφλι» στο τμήμα του άρθρου που «ανοίγει» την καταχώρηση, σημειώνεται: «Με τη δημοσιονομική προσαρμογή και με τον τουρισμό να σημειώνει σημαντική άνοδο, έρχεται και η επιστροφή στην ανάπτυξη. Η Ελλάδα, διανύοντας τον τελευταίο σταθμό των οικονομικών της σκοπέλων, έχει πολλούς λόγους πλέον για να πανηγυρίζει».
Επιπλέον αναφέρεται: «Παρά την ευρείας κλίμακας ικανοποίηση επί της κατεύθυνσης που έχει πάρει η ελληνική οικονομία και με το ΔΝΤ να επιβεβαιώνει και να συγχαίρει την πολιτική ηγεσία για αυτά τα θετικά σημάδια, είναι ανώριμο να υποστηρίζει κανείς ότι η χώρα έχει αφήσει πίσω της την εποχή του μνημονίου. Κάποιες προκλήσεις συνεχίζουν να χαρακτηρίζονται εξαιρετικά σημαντικές, τόσο οικονομικής όσο και πολιτικής φύσεως».
Στο κείμενο «φιλοξενούνται» απόψεις Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων.
«Σήμερα βλέπουμε, πραγματικά σημάδια οικονομικής σταθερότητας, με ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε ένα φαύλο κύκλο», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Rishi Royal, αναπληρωτής υπευθύνων του Τμήματος του ΔΝΤ για τις ανεπτυγμένες οικονομίες, επισημαίνοντας «το αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον, τη βελτίωση της πρόσβασης το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τη σταθερότητα που πλέον το χαρακτηρίζει, με τις τράπεζες να ανεξαρτητοποιούνται όλο και περισσότερο» από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».
Η εφημερίδα παραθέτει και την εκτίμηση του λέκτορα Οικονομικών Επιστημών του LSE, Βασίλη Μοναστηριώτη, σύμφωνα με τον οποίο «το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που έχει μέχρι σήμερα επιτευχθεί» προσθέτοντας ότι «το κλίμα για τη χώρα στο εξωτερικό είναι θετικό, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και στο εσωτερικό». Σημειώνει, δε, πως «και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αλλάξει τακτική. Κανένας δεν υποστηρίζει πλέον τη διακοπή της αποπληρωμής των χρεών προς τους διεθνείς δανειστές. Τώρα μιλούν όλοι για διαπραγματεύσεις και εξεύρεση νέων επενδυτικών πηγών».
Σε ό,τι αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο αρθρογράφος «βλέπει» στο 2014 τα πρώτα ισχυρά σημάδια προόδου, με το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών να εκδηλώνεται καταφανώς, ενώ παρατίθενται και δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη, ο οποίος κάνει λόγο «για επενδυτικές ευκαιρίες που ακόμη δεν έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης».
«Μπορεί οι διεθνείς οικονομικοί σωτήρες της Ελλάδας να την ανάγκασαν να προχωρήσει σε πωλήσεις, αλλά τώρα που αυτό γίνεται πραγματικότητα, τα οφέλη της μεγαλύτερης εμπορικής δραστηριότητας, ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών και η βελτίωση του προφίλ στην παγκόσμια οικονομία, φαίνονται περισσότερο αποδεκτά» καταλήγει το αφιέρωμα.