«Η σταδιακή ελάφρυνση από φορολογικά βάρη και η μερική αποκατάσταση μισθολογικών περικοπών, όπως περιγράφονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, αποτελούν σίγουρα μια καλή αρχή. Με δεδομένη, όμως, την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών και το σωρευτικό αρνητικό αντίκτυπο, που έχουν τα μέτρα λιτότητας στα εισοδήματα και στην οικονομία, απαιτείται άμεσα, πλήρης και δυναμική αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής, με ταυτόχρονη και ταχύτερη εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για την οικονομία και την κοινωνία» αναφέρει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, σχολιάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Παράλληλα, ο κ. Κόλλιας σημειώνει ότι «μόνο έτσι, και θα επιτύχουμε τα επιδιωκόμενα επίπεδα ανάπτυξης, και θα πείσουμε τους δανειστές ότι η μονόπλευρη πολιτική λιτότητας, όχι μόνο δε φέρνει αποτελέσματα, αλλά – επιπλέον – επιδεινώνει την οικονομική κατάσταση των πολιτών, χωρίς προοπτική ανάκαμψης».
«Η κυβέρνηση έχει τουλάχιστον ένα μήνα μπροστά της, μέχρι την κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού, για να αποτυπώσει τις απαιτούμενες αλλαγές και να συγκρουστεί αν χρειασθεί με την τρόικα, προς όφελος των πολιτών και της χώραςκαταλήγει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.