H παραμονή στη Μεγάλη Βρετανία ωφελεί τον κάθε Σκωτσέζο κατά 1.400 στερλίνες ετησίως, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της χώρας, Ντάνυ Αλεξάντερ, σε μία προσπάθεια να πείσει τους Σκωτσέζους να ψηφίσουν «όχι» στο αποσχιστικό δημοψήφισμα που πρόκειται να διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Οι δηλώσεις του Βρετανού υφυπουργού έρχονται και ως απάντηση σε δηλώσεις Σκωτσέζου υπουργού, ο οποίος είπε ότι η ανεξαρτησία της Σκωτίας δε θα βλάψει τα οικονομικά της χώρας. Ο Άλεξ Σάλμοντ τόνισε ότι τα δημόσια οικονομικά της Σκωτίας θα είναι εξίσου ισχυρά με της υπόλοιπης Μεγάλης Βρετανίας.

«Μένοντας ενωμένοι, το μέλλον της Σκωτίας θα είναι πιο ασφαλές, με ισχυρότερα οικονομικά και μία πιο προοδευτική κοινωνία», δήλωσε ο Ντάνυ Αλεξάντερ προσθέτοντας ότι «η παραμονή στη Μεγάλη Βρετανία ωφελεί κάθε Σκωτσέζο, άντρα, γυναίκα και παιδί κατά 1.400 στερλίνες ετησίως».

Πάντως, η μάχη όσων είναι υπέρ και όσων είναι κατά της απόσχισης της Σκωτίας από τη Μεγάλη Βρετανία έχει ξεκινήσει για τα καλά και αναμένεται να κορυφωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.