Τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα από το κράτος προέβαλε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση ο καθηγητής Ed Altman στο 3ο συνέδριο Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου από την Icap Group.

Την παραμονή του συνεδρίου παρατέθηκε δείπνο, στο οποίο ο καθηγητής Ed Altman μίλησε σε ένα κοινό 120 επιχειρηματιών και ανωτάτων στελεχών, με θέμα την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, τις αιτίες της και την πορεία της.

Ειδικότερα, τόνισε ότι η έξοδος από την κρίση στην Ελλάδα θα έρθει μόνο μέσα από τον ιδιωτικό τομέα και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Επίσης, υπογράμμισε την ευθύνη που έχει το κράτος να στηρίξει τον ιδιωτικό τομέα και παρουσίασε το πρόσφατο ερευνητικό του έργο, το οποίο αναδεικνύει την υγεία των επιχειρήσεων σε μια χώρα ως κύριο παράγοντα, στην κατά τα άλλα ιδιαίτερα δύσκολη πρόβλεψη δημοσιονομικών κρίσεων.

Το συνέδριο της Icap, πέραν των δύο παρουσιάσεων του E. Altman, οι οποίες περιείχαν πρακτικές συμβουλές για τη διατήρηση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, πρόσφερε τη δυνατότητα στους 380 συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις με εξαιρετικά επίκαιρα θέματα.