Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητές της με την τρόικα έως την επόμενη Παρασκευή, ώστε στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου να πάρει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των δόσεων. Ωστόσο κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι η διαπραγμάτευση θα κυλήσει ευθύγραμμα, τα πολλά ανοιχτά μέτωπα θα διευθετηθούν και δεν θα χρειαστεί η τρόικα να φύγει το επόμενο Σαββατοκύριακο για Βρυξέλλες και να επιστρέψει για έναν νέο γύρο.

Αυτό θα φανεί μέσα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όπως γράφει η «Real News», οπότε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα πάρει στα χέρια του το πρώτο κείμενο στο οποίο οι τροϊκανοί θα καταγράφουν τις θέσεις τους, για να αρχίσει γραμμή- γραμμή το… παζάρι.

«Η μάχη είναι δύσκολη, πολλά θέματα είναι ανοιχτά αλλά έχουμε ‘όπλα’. Τα δημοσιονομικά πάνε πολύ καλύτερα και στα διαρθρωτικά , παρά τις επιμέρους καθυστερήσεις, έχουμε μεγάλη βελτίωση. Το δείχνουν οι δείκτες ανταγωνιστικότητας και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Οι δανειστές πρέπει να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα της οικονομίας μας», λέει ο Γιάννης Στουρνάρας στην εφημερίδα, εν μέσω μαραθώνιων επαφών και διαπραγματεύσεων.