Κατά τη συνάντηση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με νέους καινοτόμους επιχειρηματίες, ο υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι κυβέρνηση και επιχειρηματίες «να μιλήσουν την ίδια γλώσσα», ενώ όπως πρόσθεσε , δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις.

«Ψάχνουμε τρόπους να γεμίσουμε το έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει» μεταξύ πολιτείας και επιχειρηματικότητας, είπε.

«Ζούμε στην Ελλάδα της φούσκας και της κατανάλωσης που σκάει πάνω σας και δημιουργεί εμπόδια στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια» είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι σήμερα για όσους προσπαθούν να κάνουν δική τους επιχείρηση αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο και εν τέλει η νέα γενιά έχει τάσεις φυγής και περιθωριοποιείται.

Για πολλά χρόνια επενδύσαμε στην επιχειρηματικότητα ανάγκης, είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι σήμερα αλλάζουμε πρακτικές και στην έλλειψη αναπτυξιακού οράματος εντάσσεται το επιχειρείν σε μια συνολική ατζέντα για τη νέα γενιά, ώστε να αυξήσουμε την επιχειρηματικότητα της ευκαιρίας «αντί να αποτυπώνουν τις φιλοδοξίες τους οι νέοι σε μια χαμηλά αμειβόμενη θέση στο δημόσιο».

Στόχος του υπουργείου, όπως είπε είναι οι προτάσεις των νέων επιχειρηματιών να αποτελέσουν αναπτυξιακά κίνητρα και να επιτευχθεί η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Τους επόμενους μήνες, όπως γνωστοποίησε, θα δημιουργηθεί μια ιντερνετική πλατφόρμα με ιδέες καινοτομικές από όλη τη χώρα, ενώ θα προωθηθούν δράσεις μέσω του ΕΣΠΑ και της ψηφιακής σύγκλισης και μέσω του αναπτυξιακού νόμου θα υπάρξει πριμοδότηση της υψηλής καινοτομικότητας.

Το ταμείο διάδοχος του ΤΕΜΠΜΕ, το ΕΤΕΑΝ, σε μια εβδομάδα θα είναι έτοιμο, ενώ θα ανακοινωθούν σύντομα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για χαμηλότοκα δάνεια όπως το εξοικονομώ κατ’ οίκον.