«Σεισμική δόνηση» πολλών ρίχτερ προκάλεσαν στο χρηματιστήριο οι αποφάσεις για την Κύπρο, που οδηγούν σε αποσύνθεση το τραπεζικό της σύστημα και την οικονομία της σε σπιράλ θανάτου, με πολλαπλές έμμεσες επιπτώσεις στην Ελλάδα.

Ή αβεβαιότητα για τις περαιτέρω εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο – κυρίως των τραπεζών – και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκάλεσε εσπευσμένες ρευστοποιήσεις, καθώς επενδυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων προσπάθησαν να περιορίσουν τον ανειλημμένο κίνδυνο.

Οι ανησυχίες εστιάστηκαν κυρίως στις τράπεζες, λόγω και των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων, για τις οποίες υπάρχει ακόμη πλήθος εκκρεμοτήτων και ασαφειών ως προς τους όρους, τον τρόπο και τον χρόνο που θα γίνουν.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εμφανίζονται μάλλον απαισιόδοξοι για τις βραχυχρόνιες προοπτικές, εκτιμώντας ότι το ΧΑ θα βρίσκεται συνεχώς τις επόμενες εβδομάδες σε τεντωμένο σχοινί.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 884,94 μονάδες καταγράφοντας πτώση -4,9%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 79,25 εκατ. ευρώ.