Σε συστράτευση κάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες προκειμένου να διασφαλισθεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως οι υπηρεσίες του υπουργείου πρέπει να σταθούν κοντά στους πολίτες.

Σε επιστολή που απηύθυνε προς τους εργαζόμενους σε Εφορίες και Τελωνεία, αλλά και στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου ο κ. Θεοχάρης σημειώνει πως ο εισπρακτικός μηχανισμός αποτελεί το θεματοφύλακα του Κρατικού προϋπολογισμού και πρέπει να τον προφυλάξει από αστοχίες.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων τόνισε πως οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες πρέπει να σταθούν κοντά στους πολίτες που δοκιμάζονται.

«Πρέπει να νιώσουμε τις δυσκολίες τους, δυσκολίες που σε μεγάλο βαθμό περνάμε και εμείς με τις οικογένειές μας και να τους σταθούμε.

Ο ρόλος μας είναι υποστηρικτικός των φορολογούμενων και οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί στο πλάι τους. Δίπλα στον εργοδότη που δοκιμάζεται. Στο πλευρό του οικογενειάρχη που δυσκολεύεται και πιέζεται καθημερινά», τονίζεται στην επιστολή.

Σημειώνεται πως προ μιας εβδομάδας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία σημείωνε πως η πτώση των φορολογικών εσόδων δεν θα πρέπει πλέον να ξαφνιάζει κανέναν και κυρίως την ηγεσία του υπουργείου καθώς η φοροδοτική ικανότητα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, έχει προ πολλού εξαντληθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα έσοδα στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2013 καταγράφουν ήδη απόκλιση 500 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου και κινούνται σχεδόν 1 δισ. ευρώ χαμηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.