Με στόχο τα ψάρια της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας να διευρύνουν την θέση τους στην…επιφυλακτική εγχώρια αγορά, αλλά και την αύξηση των εξαγωγών, ο ΟΠΕ και τα υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, υλοποιούν «Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο Προώθησης για ευρύαλα μεσογειακά είδη (τσιπούρα και λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας)», συνολικού προϋπολογισμού 3,65 εκατ. ευρώ.
Σχεδόν τέσσερις στους δέκα Έλληνες καταναλωτές δηλώνουν ότι δεν βάζουν στο πιάτο τους ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας, σε αντίθεση με τις ξένες αγορές, όπου οι ελληνικές εξαγωγές ακολουθούν μία αξιοσημείωτη και ανοδική πορεία, που φτάνει στους 2.000 τόνους την εβδομάδα.
Μάλιστα, η ελληνική τεχνογνωσία θεωρείται από τις κορυφαίες στον κόσμο, και πληροφορίες θέλουν να έχει «αναθερμανθεί» τελευταία το ενδιαφέρον επενδυτών από την Σαουδική Αραβία που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ιχθυοκαλλιέργειες και στη χώρα τους.