Ελπίδα ότι θα καταστεί δυνατό να συμφωνηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα κρατικού δανεισμού ανάμεσα στην Κύπρο και τους διεθνείς πιστωτές στο Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου, εξέφρασε ο Γεργκ Άσμουσεν, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Πιστεύω ότι πρέπει να επιτύχουμε μια ταχεία αποπεράτωση των διαπραγματεύσεων για την Κύπρο. Περιμένουμε ακόμη τα αποτελέσματα του ελέγχου για τον κυπριακό τραπεζικό τομέα, τα οποία αναμένεται να γίνουν γνωστά στα μέσα Ιανουαρίου» για το πρόγραμμα, είπε χαρακτηριστικά.

Εκτιμά δε, ότι η κατάσταση στην Ευρωζώνη έχει βελτιωθεί, αλλά δεν πρέπει να οδηγήσει σε χαλάρωση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών.

«Η κρίση σίγουρα δεν έχει ακόμη τελειώσει», τόνισε ο Άσμουσεν, εμφανίστηκε ωστόσο «συγκρατημένα αισιόδοξος», μιλώντας σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Κολέγιο του Βερολίνου για την Οικονομία και το Δίκαιο.

Ο κεντρικός τραπεζίτης επισήμανε ότι η βελτίωση της κατάστασης «δεν θα πρέπει να οδηγήσει κανέναν σε χαλάρωση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών» και χαρακτήρισε την αδράνεια από την πλευρά των κυβερνήσεων ως τον σημαντικότερο κίνδυνο για τη νομισματική ένωση.