Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) ανακοίνωσε πως το βιβλίο προσφορών για την επαναγορά χρέους που άνοιξε στις 3 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοικτό έως και αύριο 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος (12 το μεσημέρι ώρα Λονδίνου).

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Στέλιος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Έχουμε αποφασίσει να παρατείνουμε την πρόσκληση για την προσφορά τον προς ανταλλαγή Ειδικών Αξιών έως τις 11 Δεκεμβρίου 2012.

Οι κάτοχοι ομολόγων που δεν έχουν μέχρι τώρα προσφέρει τους τίτλους τους μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες ρευστότητας που προσφέρονται από την πρόσκληση.

Οι επενδυτές θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ακόμα και αν η Ελλάδα αποδεχθεί όλα τα προσφερόμενα ομόλογα που αναφέρονται στην πρόσκληση, θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τους επίσημους πιστωτές της τομέα για την εξέταση των περαιτέρω βημάτων για να θέσει το χρέος της σε βιώσιμη πορεία. Μελλοντικά μέτρα μπορεί να μην περιλαμβάνουν την ευκαιρία για απεμπλοκή από τις στις εν λόγω Ειδικές Άξιες στα επίπεδα που προσφέρονται σε αυτή τη διαδικασία επαναγοράς».