«Εγώ έκανα από την πρώτη στιγμή έκκληση στους εργαζόμενους γιατί και το δικό τους βιοτικό επίπεδο, η δικιά τους οικονομική κατάσταση, εξαρτάται όπως και των άλλων εργαζόμενων σε σημαντικό βαθμό από αυτό. Τους έκανα έκκληση λοιπόν να ανασκουμπωθούν, να μπουν μπροστά, το μεγάλο ζήτημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής, και της φοροκλοπής είναι κατεξοχήν δικό τους θέμα. Αναγνώρισα και αναγνωρίζω τα όποια επιμέρους προβλήματα μπορεί να υπάρχουν αλλά μερικά πράγματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα», τόνισε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Οικονομικών.

Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι «οι ελεγκτικοί και οι εισπρακτικοί μηχανισμοί δεν βρίσκονταν μέχρι πρότινος στην καλύτερη κατάσταση. Το ΣΔΟΕ ουσιαστικά, όπως γνωρίζετε, είχε διαλυθεί και η κατάσταση ήταν πάρα πολύ άσχημη. Το θέμα της ανασυγκρότησης εκ βάθρων των ελεγκτικών και των φορολογικών μηχανισμών είναι ένα στοίχημα που πρέπει στο επόμενο χρονικό διάστημα να το πετύχουμε προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότητα στον τομέα αυτό.»

Ερωτηθείς για κλοπές από εφοριακούς, τόνισε ότι «υπάρχει πλέον η υποχρέωση οι εφοριακοί να καταθέτουν το πόθεν έσχες, αυτό το πόθεν έσχες θα μπορεί να ελεγχθεί και, όπως σας είπα, μέσα από την ανασυγκρότηση αυτών των μηχανισμών, την εκ βάθρων ανασυγκρότησή τους, την υποβολή ηλεκτρονικά της φορολογικής δήλωσης, τη διασταύρωση των στοιχείων, τη λειτουργία, την πραγματική λειτουργία του πόθεν έσχες, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα εμείς, στο θέμα του χτυπήματος της διαφθοράς θα είμαστε αμείλικτοι. Άλλωστε το τόνισε αυτό και ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι πάνω από 8% του ΑΕΠ…»

Σχετικά με το νέο μέτρο της περαίωσης είπε ότι «έχουμε συνεργαστεί με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, είμαστε σε συνεχείς συσκέψεις, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι προσκλήσεις θα φύγουν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και θα έχει υπολογιστεί με έναν μαθηματικό τύπο, μ’ έναν αλγόριθμο δηλαδή, τι θα πρέπει με βάση την περαίωση να καταβάλει ο καθένας. Την ίδια στιγμή θα υπάρξει προειδοποίηση σ’ όλους εκείνους οι οποίοι δεν θα έρθουν, δεν θα προσέλθουν στην περαίωση, που ελπίζω να μπορέσουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουμε ολοκληρώσει το πλαίσιο ούτως ώστε από την επόμενη να μπούμε και σε λεπτομέρειες γιατί πρέπει αυτή η διαδικασία να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς. Όπως σας είπα λοιπόν εκείνοι που δεν θα προσέλθουν με βάση αυτό το πλαίσιο στην περαίωση, θα ελεγχθούν ένας – ένας».