Η γαλλική οικονομία «θα αντισταθεί στην κρίση» παρά τις ανησυχίες για τη χαμηλή ανάπτυξη και τις ανάγκες για μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο οικονομικό δίκτυο, CNBC.

Τα σχόλια του Μοσκοβισί έγιναν μία ημέρα αφού η Γαλλία ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα για την ανάπτυξη στο 0,2% για το τρίτο τρίμηνο του έτους -στο ίδιο ποσοστό δηλαδή με τη Γερμανία- την ώρα που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της ευρωζώνης θα πέσει σε ύφεση.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι ανησυχίες ότι η κυβέρνηση Ολάντ δε θέλει, αλλά και δεν επιθυμεί, να αντιμετωπίσει δραστικά τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την αγορά εργασίας, ενώ σημαντικό θέμα είναι και η μειωμένη ανταγωνιστικότητα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης της ευρωζώνης.

Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι «μπορούμεν να τα καταφέρουμε» και πρόσθεσε ότι «αυτό δε σημαίνει ότι είναι βέβαιο, αλλά αν συνεχίσουμε με την πολιτική μας, να μειώσουμε τα δημοσιονομικά ελλείμματα και να ενισχύσουμε τη δυνατότητα επενδύσεων των επιχειρήσεων, τότε θα έχουμε μία δυνατή οικονομία».

Ο Μοσκοβισί εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Γαλλία θα αντισταθεί στην κρίση και υπογράμμισε το ότι θεωρεί ενισχυμένες τις γαλλικές τράπεζες.