Με προβλήματα ξεκινά σήμερα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς οι μεταπωλητές του καυσίμου δεν θα κάνουν παραδόσεις αναμένοντας από την κυβέρνηση παρεμβάσεις για να μην καταρρεύσει η κατανάλωση του ντίζελ θέρμανσης.

Η κυβέρνηση προχώρησε με τροπολογία στην εξίσωση του Ειδικού Φόρου Καταναλώσεως στα ντίζελ κινήσεως και θερμάνσεως στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, από 60 ευρώ που ήταν για το θερμάνσεως και 412 για το κινήσεως. Έτσι, από σήμερα το πετρέλαιο θερμάνσεως θα διατίθεται προς 1,4 ευρώ το λίτρο, περίπου 40% ακριβότερο από πέρυσι.

Οι επαγγελματίες του κλάδου καυσίμων ζητούν να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θερμάνσεως για να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές, αλλά και να μην κλείσουν πρατήρια λόγω της μειώσεως της ζήτησης.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας θα έχει σήμερα συνάντηση με τους εκπροσώπους των βενζινοπωλών και των μεταπωλητών πετρελαίου θερμάνσεως με αντικείμενο την διακίνηση του πετρελαίου θερμάνσεως και την εξεύρεση λύσεων πρόσθετης στηρίξεως του κλάδου και των νοικοκυριών.