Αισιόδοξος για τις εξελίξεις στην Ελλάδα εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών, Ούντο Μπούλμαν, ευχόμενος οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας να συστρατευθούν, ώστε να καταστήσουν την ελληνική κοινωνία πιο δίκαιη.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Μπούλμαν αφού υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός έκανε μεγάλες θυσίες για να εξέλθει των προγραμμάτων, είπε χαρακτηριστικά: «Άσκησα πολλές φορές κριτική κατά της αυστηρότητας της πολιτικής της τρόικας γιατί έριξαν το βάρος στους λάθος ανθρώπους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καταστήσουμε τις διαδικασίες πιο δημοκρατικές. Παράλληλα, η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για μια πιο δίκαιη, δημοκρατική και βιώσιμη κοινωνία. Η ομάδα μου θα παράσχει στην Ελλάδα τη στήριξη που χρειάζεται».
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ανάγκη συνεργασίας των αριστερών και σοσιαλιστικών δυνάμεων στη χώρα ο κ. Μπούλμαν, αφού διευκρίνισε ότι δεν θα ήθελε να αναμιχθεί στην εσωτερική πολιτική, ευχήθηκε «όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας να συστρατευθούν ώστε να καταστήσουν την ελληνική κοινωνία πιο δίκαιη». Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, λέγοντας: «Οι Έλληνες είναι ένας εξαιρετικός λαός, εξαιρετικοί άνθρωποι. Ναι, είμαι αισιόδοξος».
Αναφερόμενος στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι είναι αποδεδειγμένα ένας υπέρμαχος της Ευρώπης και «αυτό γιατί όχι μόνο προσπαθεί να διασώσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και να στείλει κι ένα μήνυμα για βιώσιμο μέλλον». «Αλλά», πρόσθεσε, «πρέπει να του πούμε και αυτό – είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε εμείς, το δικό μας κόμμα – ότι δεν αρκεί η προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ΕΕ, στην Ανατολή και τον Νότο, μεταξύ των οποίων και το μεταναστευτικό».
Ο κ. Μπούλμαν αφού ανέφερε ότι «ζούμε σε μία εποχή όπου πραγματοποιούνται πολλές αλλαγές και πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις», υπογράμμισε ότι«Χρειαζόμαστε μια νέα οικονομική και κοινωνική πολιτική. Μόνο αν διασφαλίσουμε τη στήριξη των λαών για την ευρωπαϊκή προοπτική, μπορούμε να μιλάμε για ένα ευρωπαϊκό σχέδιο».