Κλητεύσεις έλαβε ο τραπεζικός όμιλος Lloyd’s Banking, στον οποίο συμμετέχει το βρετανικό δημόσιο (40%), στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη έρευνας για τη χειραγώγηση των διατραπεζικών επιτοκίων, συρόμενος στη δίνη του σκανδάλου που ήδη ταρακουνά την ανταγωνιστική Barclays.

Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays παραιτήθηκαν στη σκιά του σκανδάλου χειραγώγησης του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων Libor, ενώ η τιμή της μετοχής της τράπεζας βυθίστηκε αφού της επιβλήθηκε ένα ογκώδες πρόστιμο 453 εκατ. δολαρίων από τις βρετανικές και τις αμερικανικές εποπτικές αρχές.

Αναμένεται να επιβληθούν κι άλλα πρόστιμα, αφού στην έρευνα εμπλέκονται άλλες 12 μεγάλες τράπεζες.

Ο όμιλος Lloyd’s, σπόνσορας των επικείμενων Ολυμπιακών αγώνων και με ένα πελατολόγιο 30 εκατ. φυσικών και νομικών προσώπων, επιβεβαίωσε ότι κλητεύθηκε για να δώσει στοιχεία για την υπόθεση που τελεί υπό έρευνα.
Στο Σίτι, όπως εκτιμά το πρακτορείο Ρόιτερς, ότι η διευθέτηση των απαιτήσεων από τις μηνύσεις-αγωγές σε βάρος του μπορεί να φθάσει ως και το 1,5 δισ. αγγλικές λίρες.

Ακόμα 700 εκατ. λίρες ίσως κληθεί να καταβάλει ο ίδιος όμιλος για να καλύψει τις απαιτήσεις για «απατηλά» ασφαλιστικά συμβόλαιά του, ένα άλλο πεδίο δράσης, που τελευταία υπονόμευσε πολύ το τραπεζικό σύστημα της Βρετανίας.