Η Ελλάδα είναι μάλλον απίθανο να μπορέσει να αποπληρώσει όσα οφείλει και μια περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους της μάλλον θα φανεί απαραίτητη, τρεις αξιωματούχοι της ΕΕ ανέφεραν σήμερα στο Reuters, μια διαδικασία της οποίας το κόστος θα πρέπει να πληρώσει η ΕΚΤ και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.

Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι οι δανειστές της Ελλάδας, η ΕΚΤ και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα πρέπει να αναδιαρθρώσουν τα περίπου 200 δισ. ευρώ χρέος της χώρας, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

«Η Ελλάδα βρίσκεται παταγωδώς εκτός σχεδίου», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας από τους αξιωματούχους, που έκανε τις δηλώσεις του σε καθεστώς ανωνυμίας.

«Η ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους θα είναι πολύ κακή», σημειώνει ο ίδιος, σχετικά με την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα.

«Τίποτε δεν έχει γίνει μέχρι στην Ελλάδα τους τελευταίους τρεις με τέσσερις μήνες» συμπληρώνει, αναφερόμενος στις καθυστερήσεις από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. «Η κατάσταση έχει πάει από το κακό στο χειρότερο και μαζί με αυτήν και το επίπεδο του χρέους», καταλήγει