«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει ό,τι της αναλογεί, όπως όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ιταλίας. Δίδεται τεράστια προσοχή στη δημοσιονομική εξυγίανση, χωρίς την οποία δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ανάπτυξη. Οι πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα, όμως, δείχνουν ότι ζητείται ένα χέρι βοήθειας από την Ευρώπη και η ήπειρός μας πρέπει να ανταποκριθεί», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας Κορράντο Πάσσερα, στο ραδιοφωνικό δίκτυο Radio 24.

«Δεν μπορούμε να πούμε να φύγει η Ελλάδα και να σωθούν οι υπόλοιποι. Το ευρώ θα πάει οπωσδήποτε μπροστά και θα ήταν τεράστιο λάθος να αφεθεί σε δύσκολη θέση μια χώρα, όχι μόνον από οικονομικής απόψεως, αλλά, ενδεχομένως, και από άποψη κοινωνική, δημοκρατική και θεσμική», σημείωσε ο Ιταλός υπουργός και προσέθεσε:

«Κανείς δεν μπορεί να νομίζει ότι θα σώσει αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό του, ή ότι θα σωθεί εις βάρος των άλλων. Ούτε στη Γερμανία, ούτε σε κανένα άλλο μέρος, δεν μπορεί να υπάρχουν υπεύθυνα άτομα που να εύχονται να εξασθενήσει ή να καταργηθεί το ευρώ. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο, βρίσκονται ακριβώς στο μηδέν», τόνισε ο Ιταλός υπουργός.