«Το κατάλαβα κάπου ανάμεσα στο πρώτο βήμα του Νικ Ουαλέντα πάνω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα και το βήμα πίσω από τον γκρεμό που έκανε η Ελλάδα την περασμένη Κυριακή: το να περπατάμε στην άκρη του γκρεμού δεν ήταν η ιστορία του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, αλλά η ιστορία των ημερών που ζούμε, η ιστορία της σύγχρονης εποχής» γράφουν σε άρθρο τους οι New York Times.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ζούμε, χωρίς πάντα να είμαστε υποχρεωμένοι, στην άκρη, στο χείλος, στην κόψη του ξυραφιού. Ή μάλλον στη μια κόψη μετά την άλλη, άλλοτε επειδή το έχουμε επιλέξει εμείς, άλλοτε επειδή δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να το αποφύγουμε, καθώς δεν διαθέτουμε την αναγκαία ωριμότητα, πειθαρχία και βούληση».

«Είμαστε οι σύγχρονοι σχοινοβάτες, άνθρωποι που δεν κάνουμε τίποτα μέχρι την τελευταία στιγμή και συμπεριφερόμαστε άτολμα και φοβισμένα. Παρόλο που έχουμε εναλλακτικές λύσεις – ασφαλή, αν και δύσκολα μονοπάτια – τις αγνοούμε, προτιμώντας να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη. Ισως να έρθει ένα κύμα και να μας πάρει. Ίσως πάλι όχι, κι όταν ηρεμήσει η θύελλα θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ξανά το ηλιοβασίλεμα».

Ο συντάκτης των ΝΥΤ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές εκλογές. « Οι Έλληνες ψήφισαν, και υπήρχε σοβαρή πιθανότητα μιας κατάρρευσης που θα είχε επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη. Τι έκαναν όλοι οι υπόλοιποι; Αυτό που έχουν συνηθίσει: κρατούσαν την ανάσα τους. Όμως τα προβλήματα της Ελλάδας αντανακλούν την αδυναμία της Ευρώπης να αποφασίσει μια για πάντα τι θέλει να επενδύσει στο μέλλον του ευρώ. Οι ηγέτες της Ευρώπης κάνουν μικροπροσαρμογές αντί να λάβουν μια γενναία απόφαση. Η αγωνία κάθε τόσο μετατοπίζεται – χθες ήταν η Ελλάδα, αύριο θα είναι η Ισπανία ή η Ιταλία – αλλά δεν τελειώνει ποτέ».

Ενώ αναφέρει πως η κρίση στην Ευρωζώνη, δεν είναι η μόνη αλλά η εποχή μας είναι η εποχή των «μεγάλων Αρμαγεδδώνων», υποστηρίζοντας πως και η αμερικανική οικονομία δεν είναι σε καλύτερη μοίρα.