Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη τάσσεται ο υπουργός Οικονομίας της Αυστρίας Ράινχολντ Μίτερλενερ, σε δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ σε σχέση με τις μεθαυριανές ελληνικές βουλευτικές εκλογές, παρατηρεί πως θα πρέπει να αναμένεται το αποτέλεσμά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Μίτερλενερ, είναι προτιμότερο σε αυτές τις εκλογές, η ετυμηγορία της κάλπης να είναι υπέρ της συνέχισης της εφαρμογής των μέτρων λιτότητας και της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Αυτό είναι, σύμφωνα με τον κ. Μίτερλενερ, το επιθυμητό σενάριο και αν προκύψει κάποιο άλλο αποτέλεσμα, θα πρέπει κανείς να αναμένει την αποτίμησή του. Σε κάθε περίπτωση, όπως λέει, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από εκείνον τής δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Κατά την άποψή του, είναι φυσικό, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα, τα κόμματα να προσπαθήσουν να χαλαρώσουν τα μέτρα λιτότητας, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει μια λύση συμβατή με το ευρώ και όχι ένα σενάριο αποχώρησης από το ευρώ.