Ο Επίτροπος Εσωτερικής αγοράς-υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ, σχολιάζοντας το ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας για τις εμπορικές τράπεζες της Ισπανίας, δήλωσε ότι αποτελεί ένδειξη ότι «η εμπιστοσύνη επανέρχεται ανάμεσα στους Ευρωπαίους».

Ο Επίτροπος Μπαρνιέ συμμετέχει στο Οικονομικό διεθνές φόρουμ για την Αμερικανική ήπειρο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η απόφαση για βοήθεια ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών αντανακλά το ότι «η Ευρώπη μπορεί να λάβει καλές αποφάσεις για το κοινό μέλλον της, την ώρα που επί δύο χρόνια η κοινή νομισματική πολιτική απειλήθηκε από μια διασπαστική πολιτική, όσον αφορά τα δημοσιονομικά θέματα και την ακολουθητέα οικονομική πολιτική».

Αποσαφήνισε συγχρόνως ότι σε καμία περίπτωση ο ίδιος δεν πιστεύει ότι «η ευρωζώνη βρίσκεται στο δώδεκα παρά ένα», όπως διατείνεται ο αμερικανός οικονομολόγος που προέβλεψε τη μείζονα κρίση του ’08, ο Νουριέλ Ρουμπινί.
«Τα προγράμματα εξωτερικού δανεισμού, παραδείγματος χάρη το ιρλανδικό, το πορτογαλικό, “καρποφορούν”» επισήμανε ο κ. Μπαρνιέ.

«Το τωρινό δίλημμα στην ευρωζώνη είναι: θα προχωρήσουμε κι άλλο ή, μέσω του προστατευτισμού, θα σημάνει η υποχώρηση;» διερωτήθηκε τέλος ο ίδιος.