Ως «κάτι καλό» χαρακτήρισε σήμερα η Γερμανική Τραπεζική Ομοσπονδία (BDB) το ευρωπαϊκό νομοσχέδιο για την επίλυση των τραπεζικών κρίσεων σε τρία χρονικά στάδια, όταν η τράπεζα πτωχεύει (ή κινδυνεύει να πτωχεύσει) χωρίς, όμως, στο μέλλον να γίνεται γι’ αυτό η προσφυγή στην κρατική εξουσία.

«Είναι κάτι καλό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να δημιουργήσει ένα ενιαίο πλαίσιο, χάρη στο οποίο να ρυθμίζονται τα προβλήματα εκείνων των πιστωτικών ιδρυμάτων, που διέρχονται μια κρίση» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο επικεφαλής του BDB, Μίκαελ Κέμερ.

Ο ίδιος υπογράμμισε συγχρόνως ότι αυτό είναι «το μοναδικό μέσο, με το οποίο θα επιτραπεί να προστατευθεί η σταθερότητα στις χρηματαγορές από τους οικονομικούς κινδύνους, που απορρέουν από τις τραπεζικές κρίσεις».
«Οι κρίσεις, που πλήττουν τις τράπεζες, πρέπει να καταπολεμώνται προκαταβολικά, ώστε να μπορεί να γίνει η αντιμετώπιση των συνεπακόλουθων κινδύνων για όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, που απορρέουν από την μετάδοση των κρίσεων» συνόψισε.

«Δεδομένης της παγκοσμιοποίησης των χρηματαγορών, οι εθνικές νομοθεσίες δεν είναι πια επαρκείς, καθώς μια τραπεζική κρίση δεν σταματά στα εθνικά σύνορα», εξήγησε, προσκαλώντας ταυτοχρόνως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μελετήσει σε βάθος όλες τις σχετικές προτάσεις.