Το ελληνικό Δημόσιο θα συνεχίσει τη συνεργασία του με το νομικό γραφείο Cleary Gottlieb Steen & Hamilton για το PSI.
Η Cleary Gottlieb Steen & Hamilton είναι το κορυφαίο αμερικανικό νομικό γραφείο που χειρίσθηκε τους τελευταίους μήνες όλα τα ευαίσθητα ζητήματα που άπτονται της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας και της πληρωμής των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS).

Η Cleary Gottlieb Steen & Hamilton και ο Λι Μπουχάιτ (Lee Buchheit) προσελήφθησαν από την Ελλάδα και σχεδίασαν μια ήπια εθελοντική αναδιάρθρωση, το πνεύμα της οποίας συνοψίζεται στη δυνατότητα επιλογής του ομολογιούχου να μετάσχει στη διαδικασία βελτίωσης του αξιόχρεου τη Ελλάδας. Για να μπορούν οι δανειστές να ψηφίσουν την αναδιάρθρωση χρέους και για να μην επιτραπεί σε μειοψηφίες να τις μπλοκάρουν, ο Μπουχάιτ ζήτησε η Ελλάδα να υιοθετήσει συλλογικές ρήτρες δράσης στα ομόλογά της, κάτι που έγινε.

Ο ίδιος «έδεσε» την ελληνική αναδιάρθρωση προσφέροντας ορισμένες πιστωτικές ενισχύσεις στους δανειστές της χώρας αξιοποιώντας παράλληλα την υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση των ευρωπαίων εταίρων. Έτσι, δημιούργησε τα ομόλογα με ρήτρα ΑΕΠ και έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στον EFSF, μεταμορφώνοντας την αναδιάρθρωση από οικονομική καταστροφή σε οικονομική ευκαιρία.

Ο Μπουχάιτ θεωρείται «πατριάρχης» του κλάδου και αποκαλείται και «νονός των κρατικών ομολόγων» καθώς έχει αναλάβει και έχει φέρεις εις πέρας την αναδιάρθρωση χρέους της Αργεντινής, της Ουρουγουάης, Νήσων της Καραϊβικής και τη διευθέτηση χρέους της Ισλανδίας. Ο Μπουχάιτ μίλησε πρώτος το 2010 για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Και ήδη από τον Απρίλιο του 2011 είχε περιγράψει το πώς θα γίνει αυτή συντεταγμένα εντός της ευρωζώνης με την επιστράτευση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.