Σε πυρετό διαβουλεύσεων βρίσκεται η κυβέρνηση με τη διοίκηση του EFSF προκειμένου να αποκρυσταλλωθούν οι όροι χορήγησης των 48 δισ. ευρώ που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας το Υπουργικό Συμβούλιο θα επικυρωθεί τη σχετική εισήγηση του υπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη για την ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων η οποία θα λαμβάνει υπόψη τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το ίδιο στέλεχος τόνισε πως ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει με ομόλογα που θα εκδοθούν από τον EFSF και όχι με μετρητά, αποκαλύπτοντας πως αυτή την περίοδο το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον EFSF για τα χαρακτηριστικά των ομολόγων που θα εκδοθούν, τις τιμές και τη διάρκεια τους.

Σε ερώτηση για το εάν η επιλογή της απευθείας χορήγησης των ομολόγων από τον EFSF στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συνεπάγεται πως ο ΕFSF δεν έχει χρόνο να αντλήσει τα 48 δισ. ευρώ σε μετρητά από τις αγορές το ανώτατο στέλεχος απήντησε αρνητικά.