Εξ αρχής δεν υπήρχε καμία βεβαιότητα για την έκβαση των συζητήσεων μεταξύ των μετόχων των δυο εταιρειών. Αυτό, μάλιστα, είχε επισημανθεί και στην ανακοίνωση που είχε σταλεί στα ΜΜΕ στα τέλη Αυγούστου 2011.
Τα εμπλεκόμενα μέρη αναγνώριζαν την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος και τις ρυθμιστικές κατά κύριο λόγο δυσκολίες που θα έπρεπε να ξεπεραστούν σε μία πιθανή συγχώνευση των δυο εταιρειών.
Το περιβάλλον που διαμορφώθηκε στις Βρυξέλλες, δημιούργησε έντονο σκεπτικισμό στους μετόχους των δύο εταιριών με αποτέλεσμα να κρίνουν σκόπιμο να τερματίσουν τις μεταξύ τους συνομιλίες, ένα βήμα πριν την υπογραφή συμφωνίας.
Σε ότι αφορά τη Wind, η διοίκηση της εταιρείας από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι συνομιλίες δεν άλλαξε το επιχειρησιακό και επενδυτικό της πλάνο.
Όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Νάσος Ζαρκαλής, στην τελευταία του συνάντηση με δημοσιογράφους, η Wind θα συνέχιζε τη στρατηγική της απαλλαγμένη από τα βάρη του παρελθόντος και με μηδενικό πλέον δανεισμό.
Σε αυτό το πλαίσιο, προχώρησε στην ανανέωση της άδειάς της για τις συχνότητες GSM 900 καταβάλλοντας στο ελληνικό Δημόσιο 93 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το καλοκαίρι του 2011, ξεκίνησε, αναθέτοντας το έργο στην Huawei, τον πλήρη εκσυγχρονισμό του δικτύου της, ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομών στη χώρα, που θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα τριετίας. Οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας για το διάστημα των τριών αυτών ετών θα ανέλθουν σε 300 εκατ.
Για τη φετινή χρονιά, οι προτεραιότητες της εταιρείας είναι:
– Nα αξιοποιήσει τις δυνατότητες συνδυασμού κινητής και σταθερής σε ένα πακέτο
– Nα ενισχύσει την εικόνα της μάρκας της
– Nα βελτιώσει και να επεκτείνει τα κανάλια διανομής της
– Nα προωθήσει περαιτέρω τη στρατηγική για Data / smartphones
– Nα συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της και την επέκταση της κάλυψης σε κρίσιμα σημεία
– Nα βελτιώσει την εμπειρία των πελατών της και
– Nα βελτιώσει περαιτέρω τους οικονομικούς της δείκτες, συνεχίζοντας την τροχιά ανάκαμψης παρά τις αντίξοες συνθήκες της ελληνικής αγοράς και οικονομίας.